keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Matkalle...ei...kyllä...ei...ehkä...Yes!

Aina, alinomaa, jatkuvasti on halu lähteä matkalle. Unelmointia. Vaihtoehtojen etsintää. Tutkimusta. Innostusta. Suunnittelua ainakin neljän matkan verran. Suuri halu. Vaihtelua. Kokemuksia. Näkemyksiä. Erilaista elämää. Tarkkailua. Uusia kuvia, uusia mielialoja... Ja niin on matka hankittu, aika varattu...Odotusta...Seesteinen vaihe...Harkintaa...Sitten seuraa katumus. Miksi ? Rahaa palaa. Turvallisempaa kotona, tutut paikat, päiväohjelma selvä. Pankkitili nousuun. On kirjoja ja on tv, elokuvia, joissa samoja, vielä kaukaisempia paikkoja. Vielä erilaisempia ja monipuolisempia näköaloja. Monia satoja matkoja yhden hinnalla. Miksi varasinkaan matkan? Ei olisi sittenkään pitänyt...Mutta tehty mikä tehty. 

Koittaa matkaan lähdön hetki ! Hieno homma! Hyvä, että tuli tehtyä päätös. Yksi elämä, monta matkaa, monta kokemusta...Eikä koskaan, ei ikinä ole tähän päivään mennessä jälkeenpäin kaduttanut ne matkat, jotka on tullut tehtyä, vaikka matkalla on joskus ollut mieli toinen. Siis tänä vuonna enemmän matkoja kuin koskaan...Ensi vuonna vielä enemmän jos henki pihisee !

Birgitta Boucht on kiteyttänyt kirjassaan "Kiihkeä, palava katse" erinomaisesti ajatukseni matkustamisesta : "Matkustaminen on toimintaa, johon pakottaudun, jota kadun hartaasti ja josta en ehdottomasti voi kieltäytyä. "

                             Kuvat otettu Salmin ortodoksikirkon lähellä Venäjällä.1 kommentti: